PERFORMANCE MARKETER

Invisible Puppy Gent is op zoek naar een Performance Marketing Expert met minstens 5 jaar ervaring.

Wat mag je van deze job verwachten? Lees hieronder een dag uit het leven van een Performance Marketing Expert bij Invisible Puppy!


Hoe ziet een werkdag er uit bij Invisible Puppy?

08.30

Ik loop naar de keuken, neem mijn eerste verse kop koffie en bekijk snel wat er nieuw is in de digital marketing, ik lees de nieuwsbrieven van de blogs waar ik op ingeschreven ben en check even Linkedin en Twitter wat er gaande is.
Een kwartiertje verse input iedere dag houdt me scherp.

 

08:45

open mijn mailbox: ik zie dat ik feedback heb gekregen op een aantal van de tactieken die aan mijn klanten voorgesteld heb.
2 nieuwe lead generation ideeën mogen opgezet worden. Een derde idee, werd positief ontvangen, maar kan pas in het volgende kwartaal uitgevoerd worden.

 
09.00

Mijn sync meeting met de marketers gaat van start. Ik geef mee waar ik op zal werken vandaag en check even met een van onze social paid experten hoe ver ze staat met de nieuwe Facebook retargeting campagne.

Fijn om iedere dag enkele van mijn collega’s te kort te spreken. Als een soort van goede morgen ritueel. Na de sync is iedereen weer mee en ready to go.
 

09.15

De sync meeting is gedaan. Tijd om er in te vliegen. Ik check snel het data studio rapport met de belangrijkste KPI’s van de klant waar ik zal werken vandaag.
Ik merk op dat SEO aan het onderpresteren is en dat de nieuwe SEA aanpak mooie resultaten aan het generen is. Ik beslis om te analyseren waarom SEO het minder doet.
Snel search console en Google Analytics er bij halen om te kijken waar er verbeterpunten zijn. Ahrefs bekijk ik om te valideren of mijn gevonden inzichten effectief kloppen.

Tegen de middag heb ik een actieplan klaar dat we op de volgende klanten meeting zullen voorstellen12.00

Het is mooi weer. Aangezien we van thuis werken en het mooi weer is, beslis ik om mijn boterhammetjes te eten tijdens een kleine wandeling. Even genieten van die zon.

 

13.00

Tijd voor een andere klant. Deze is sterk gefocust op SEA en Conversie optimalisatie. Tijdens onze wekelijkse call met de marketing manager bespreken we de resultaten van vorige week en de actiepunten.

Binnenkort lanceren ze een grote campagne waarbij online en offline media ingezet zullen worden. Samen met mijn collega’s bereiden we de Social, Search, Video en Display campagnes voor.

 

14.00

De klant meeting met een glimlach afgerond. Sympathieke klant 🙂

De briefing was duidelijk: meer leads dan vorig jaar , maar wel aan hetzelfde media budget.
Ik zie het als een uitdaging waarvan ik er alles aan zal doen om de targets te halen.

Samen met ons social media team bepalen we de budgetverdeling en tactieken die we gaan inzetten. Ieder kanaal wordt zorgvuldig uitgekozen en opgesplitst volgens de campagnes die we willen opzetten. 

Resultaat is een plan van aanpak dat we later deze maand ook effectief zullen uitvoeren.

 

15:30

Interne meeting. Binnen de SEA expertengroep bespreken we om de twee weken wat we geleerd hebben.

Vandaag hebben we het over een nieuwe manier Google Ads accounts te structureren. Een SEA expert heeft deze methode geleerd tijdens de 10% vrije tijd die we krijgen om ons zelf bij te scholen.
Interessante methodiek, moet ik eens testen denk ik.

We bespreken er ook telkens 1 specifieke SEA vraag voor een klant. We gooien al onze kennis en ideeën samen.

16.30

Als laatste actie van de dag bekijk ik de AB tests die ik twee weken eerder opgezet heb in Google Optimise. 
Er zat 1 winnaar tussen de 4 testen die ik opgezet had. Ik zet de verliezers af en brief de klant om de winnaar te implementeren op de website.

Om meer inzichten te krijgen in de verliezende test ga ik de Hotjar recordings en Heatmaps bekijken. Na zo’n 15 tal filmpjes (van funnelverlaters) heb ik een gemeenschappelijk thema ontdekt wat we kunnen gaan uittesten in de volgende set van AB tests. 

 
18.00

Tijd om af te ronden, ik vandaag een langere lunchpauze genomen vanwege het mooie weer en werk nog even verder tot 18.00.

Morgen staat een opleiding gepland die ik zal geven. Ik doorloop een laatste keer mijn slides en voorbeeldoefeningen en sluit de dag af. 

 

Waar ben je sterk in

Je bent resultaatgedreven en weet data gedreven inzichten om te zetten in concrete actiepunten. Steeds met een laserscherpe focus op de echte bedrijfsresultaten van de klant.
De technische setup alsook de strategie kan je steeds klaar en duidelijk uitleggen aan de klant. 

 

Je ademt technologie en leeft voor resultaten. Je weet welke kanalen voor welke doelstellingen in te zetten. En hebt een zwarte gordel voor digital marketing tools. Zowel kleine als grote budgetten weten je te boeien. Budget is irrelevant. Het plezier om meerwaarde te leveren is wat telt.

 

Je weet je M/V/X te staan in onderstaande velden.

 • SEO
 • SEA 
 • CRO
 • Digital analytics
 • Marketing automation
 • Digitale strategie
 • Business inzichten
 • Resultaatgedreven

Ook kennis van of ervaring met e-commerce ? dat is een plus !

 

Wat staat jou te wachten

Een uitdagende rol met een brede set aan verantwoordelijkheden. 

 • Je belandt in een van de sterkste performance teams van België. 
 • Je bent verantwoordelijk voor het definiëren en uitvoeren van performance strategieën in samenwerking met andere Digital experten.
 • Binnen deze rol definieer je de onder andere kanalenstrategie, conversie funnels, CRO-strategie en geef je advies over alle zaken die hiermee samenhangen  (voorbeeld: contentstrategie, UX/UI verbeteringen…).
 • Je identificeert actief nieuwe ideeën, kansen, groeistrategieën, kanalen & tactieken om te testen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van de dagelijkse performance marketing campagnes op alle digitale kanalen. Hiervoor analyseer je de campagne data via de juiste tools.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van dashboarding via Google Analytics, Data studio in combinatie met Supermetrics
 • Je initieert het delen van “best-practices” tussen de verschillende business units.  


Wat heeft Invisible Puppy jou te bieden?  

Een uitdagende job met voldoende variatie. Je zal samen kunnen werken met echte digital experten op interessante klanten uit verschillende sectoren.
Dit zorgt ervoor dat het nooit saai zal worden.   

Bovendien is een bepaalde percentage van je tijd vrij om jezelf verder te ontwikkelen en ben je zelf vrij hoe om te kiezen hoe je dit wil invullen. Een opleiding volgen online of offline, zelf iets digital bouwen, testen of uitproberen. Je kiest zelf de beste manier voor jou om bij te leren en je skills verder uit te bouwen. 

Als Performance Marketing Expert heb je toegang tot de beste tools in de markt om het maximale potentieel uit iedere klant of campagne te halen: zo kan je ondermeer gebruik maken van Supermetrics, Trueclicks, Opteo, Mangools, Screaming frog, Similarweb, Ahrefs,…

Dankzij het partnerschap met Google kan je afstemmen met onze Google Account Manager om je SEA campagnes naar een hoger niveau te brengen en blijf je op de hoogte van nieuwe Google Ads features.

Invisible Puppy is een Gents agentschap dat midden en grote bedrijven bijstaat in het opstellen en uitvoeren van hun digitale marketing strategie.  We hebben ook kantoren in Mechelen en Kortrijk en kunnen daardoor heel Vlaanderen bedienen van de digitale expertise die het nodig heeft. 

Je kan werken van thuis alsook in een vlot te bereiken kantoor net achter het station Gent Sint-Pieters met boeiende klanten en talentvolle collega’s. 

Verder zal je een marktconforme vergoeding krijgen en extralegale voordelen in lijn met jouw ervaring en expertise.  

Wij werken steevast voor ambitieuze managers die op zoek zijn naar betere resultaten via digitaal.  We zetten heel sterk in op een mix van jonge digital experts, aangevuld met het grijzere haar van senior strategen, omdat dit ons een interessante combinatie van ideeën en oplossingen biedt. Invisible Puppy bouwt aan een team van high potentials, elk met een sterk T-profiel.  

We gaan samen met onze klanten in de modder staan, bepalen de precieze noden en behoeften en helpen bij het implementeren van hun online marketing plannen, technologie en organisatie-structuur. We hebben ook geen schrik om onze klanten mee te begeleiden en op te leiden in de digitale wereld, zodat ze na verloop van tijd op hun eigen benen kunnen staan. 

Zou jij zo je dagen willen vullen?

Stuur dan snel jouw cv en motivatie met foto, video, geparfumeerd briefpapier, doos pralines… naar jobs@invisiblepuppy.com

Fill in this form and apply now.